PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: Romige broccolisoep

Posted on: 23 oktober 2010

Leuk als voorgerecht in cappuccinokopjes, of lekker als hoofdgerecht met geroosterd bruin brood.

Nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes (of 1 ui) fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst of geplet
  • 1 kg broccoli, fijn gesneden
  • 1 liter groentebouillon (of kip, net wat je lekker of in huis hebt)
  • 1 bakje Boursin Cuisine Knoflook en Fijne Kruiden light (of gewoon een bakje kruidenroomkaas)
  • naar smaak 200 gr zalmsnippers of bakje Hollandse garnalen of 250 gr uitgebakken spekjes

Hulpmiddelen:

  • Staafmixer

Bereidingswijze:

1. Snijd de roosjes broccoli van de stronk. Hak de sjalotjes en de knoflook heel fijn.
2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de fijngesneden sjalotjes en de knoflook. Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak het geheel op een matig vuur nog circa. 10 minuten.
3. Voeg de groentenbouillon toe en laat de broccolisoep in 10 minuten gaar worden.
4. Zet de staafmixer in de soep en pureer deze grof (of fijn, net wat jij het lekkerst vindt) zodat er nog stukjes broccoli zichtbaar zijn.
6. Verdeel vlak voor het serveren de Boursin Cuisine en de zalmsnippers in 6 soepkommen (of koffiekopjes, weckpotjes enz.) en breng deze verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Serveertips:

Lekker met witte wijn. Broccoli houdt van Sauvignon Blanc en Chardonnay.

Broccolisoep

Broccolisoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: