PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: Tebirkes (maanzaadbroodjes)

Posted on: 30 oktober 2010

Ingrediënten voor 12 broodjes:

  • 300 gr bloem
  • 100 gr boter of margarine
  • 25 gr suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 50 gr (verse) gist

voor erop:

  • geklutst ei
  • 25 gr maanzaad (of evt. sesamzaad)

Bereiding:

Gist oplossen in de koude melk, daarna de overige ingredienten toevoegen en tot een deeg kneden. Kneed dit een aantal minuten goed door.
Het deeg uitrollen tot een lap van ca. 20 cm breed en 65 cm lang. Dit bestrijken met het geklutst ei. Daarna in 3 delen vouwen: het achterste gedeelte tot de helft naar voren vouwen (het blijft dus wel ca. 65 cm lang!), daarna dit dubbele gedeelte helemaal naar voren vouwen. Je krijgt dan als het ware 3 lagen.
Deze 3dubbelgevouwen lap draai je nu ondersteboven en besmeer je weer met het eiklutsel (of eigeel). Strooi er het maanzaad overheen en verdeel het in ca. 12 – 14 stuks. Op een bakplaat (beboterd of met bakpapier bekleed) leggen en laten rijzen totdat ze 2x zo groot zijn geworden.

In de oven op de 1 na laagste richel bakken bij 220 gr. in ca. 12 minuten (in een voorverwarmde oven).

Serveertip
Heerlijk zo te eten of met wat (room)boter bij het ontbijt, of zoals de Denen het zelf doen bij de koffie!

Maanzaadbroodjes

Heerlijke Deense maanzaadbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: