Zaterdagrecept: Kerrie-erwtensoep
Posted 6 november 2010
on:- In: Herfst | Recepten
- 2 Comments
Gebaseerd op een oud recept uit een Allerhande, een heerlijke erwtensoep, heel eenvoudig te maken, en lekkerder dan een echte ‘snert’.
Ingrediënten:
– 1 grote ui
– 1 kleine winterpeen (ca. 100 gr.)
– 25 gr. boter of margarine
– 2 eetlepels milde kerriepoeder
– 275 gr. gedroogde spliterwten
– 3 kruidenbouillon tabletten
– 3 tomaten
– 4 bosuitjes
– 250 gram belegen kaas
– zout en peper
Bereiden:
Ui pellen en snipperen. Winterpeen schoonmaken, wassen en in heel kleine blokjes snijden. In (soep) pan boter verhitten. Ui, wortel en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten. In zeef erwten onder koud stromend water afspoelen. Erwten en ca. 1,5 liter water toevoegen en aan de kook brengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en ca. 45 minuten zachtjes laten koken. Intussen tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Korstjes van kaas halen en kaas in kleine blokjes snijden.
Voor het opdienen:
Soep zonodig opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier soepkommen scheppen. Helft van kaasblokjes erin strooien, rest apart erbij geven, net zoals de tomaat, bosui. Serveren met bruin zuurdesem- of stokbrood.
Eet smakelijk!
2 Reacties to "Zaterdagrecept: Kerrie-erwtensoep"
[…] is ook: appeltaart (met kaneel); zelfgemaakte appelmoes met kaneel; soep; warme zoete broodjes; lekker stampen in de plassen en natuurlijk springen in een berg bladeren, […]
[…] soepen « WordPress.com Tag Feed […]
Plaats een reactie