PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: Tagliatella met mango-gorganzolasaus

Posted on: 20 november 2010

Favoriet recept van de hele familie, al eet de jongste dit het liefst met knakworstjes en ketchup …
Ook ideaal als je gasten krijgt, simpel te maken, en valt bij de meeste in de smaak. Met een (Italiaanse) tomatensoep vooraf, een salade en wat brood erbij, en natuurlijk een dessert: tiramisu of panna cotta, heb je een geweldig compleet 3-gangen diner, en kun je geen pap meer zeggen.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 pak tagliatella (het liefst de groene, en anders gemengd)
  • 1 tros bosuitjes,
  • 100 g walnoten,
  • 2 bekertjes creme fraiche,
  • knoflook,
  • 1 mango (of perzik uit blik),
  • 150 g gorgonzola (blauwe schimmelkaas).

Bereidingswijze:
Kook de tagliatella zoals aangegeven op de verpakking.
Breek de walnoten grof en bak ze even aan in een droge koekepan.
Pers 2 teentjes knoflook uit in een pannetje, fruit het even en voeg vervolgens de creme fraiche en de gorgonzola toe. Als dit gesmolten is voeg je de walnoten en de in stukjes gesneden mango en bosuitjes toe.
Op smaak maken met peper en zout en apart van de pasta serveren.

Variaties:
ipv walnoten en de mango, kun je ook gerookte zalm (met struikjes broccoli) of garnalen erdoor doen, enz.

Mmmmm, snel, eenvoudig en heerlijk

Mmmmm, snel, eenvoudig en heerlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: