PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: Boeuf stroganoff (8 personen)

Posted on: 27 november 2010

Een lekker warm en herfstig gerecht voor als je meer mensen te eten krijgt.
Stuk brood erbij (met kruidenboter) en een lekker glas rode wijn.
Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1200 g magere runderlappen
  • 75 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 500 g champignons, in partjes
  • 2 eetlepels paprikapoeder mild
  • 1 vleesbouillontablet
  • 50 ml wodka (of andere sterke drank)
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiding:
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Lekker met rijst of aardappelpuree en knapperige ijsbergsla (met mandarijntjes!).

bron: AH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: