PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: gekarameliseerde aardappeltjes

Posted on: 27 december 2010

Ons favoriete bijgerecht van het kerstdiner, brunede kartofler.
Lekker bij groot varkensvlees, kalkoen enz. Vooral kinderen zijn er dol op!

Ingrediënten:

  • 750 gr krielaardappeltjes
  • 1000 gr suiker
  • 500 gr boter
  • zware pan

Bereiding:
Schil en kook de aardappeltjes. Zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn (ze mogen niet uit elkaar vallen). Laat ze afkoelen.
Laat een zware (gietijzeren) pan warm worden, doe de suiker in de pan en laat dit rustig smelten. Waneer de suiker een beetje gaat bruisen en lichtbruin kleurt, doe je de boter in blokjes erbij. Rustig laten smelten.
Zodra ook de boter begint te bruisen, kun je de aardappels er voorzichtig in doen.
Schud de pan voorzichtig zodat elke aardappel wordt voorzien van een klein laagje karamel.

Warm serveren!

Brunede Kartofler

Brunede Kartofler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: