PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: appelscones

Posted on: 2 februari 2011

Altijd lekker, bij het ontbijt, lunch, een high tea of gewoon bij de koffie. Lekker met een beetje licht gezouten roomboter en wat suiker.

Ingredienten:

  • 1 grote moesappel of 1 a 2 handappels (ca. 250 gr.)
  • 200 gr. bloem
  • 80 gr. volkorenbloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 75 gr. rietsuiker
  • 75 gr. boter, gekoeld en in blokjes gesneden
  • ca. 140 ml karnemelk

Bereiding
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes van 1 cm. Meng beide soorten bloem, bakpoeder en suiker door elkaar in een keukenmachine (of een mixer). Voeg de boterklontjes toe en maal de massa tot hij er kruimelig uitziet. Voeg de karnemelk toe zodat er een zacht, maar niet plakkerig deeg ontstaat.

Leg het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht en kneed de appelstukjes erdoor zodat er een grof, bobbelig deeg ontstaat. Vorm er daarna een bal van en leg die midden op een ingevette bakplaat. Vorm er met bebloemde vingers een rondje van ca. 22 cm van.
Bestrijk lichtjes met karnemelk en strooi er dan wat rietsuiker over voor een krokant oppervlak.
Snijd het deeg met een scherp mes in 8 punten.

Bak 20-25 minuten in een op 220*C. gasstand 7, voorverwarmde oven tot het lichtbruin is en stevig aanvoelt.

Laat afkoelen op een rooster. Warm opeten, meteen of binnen 24 uur.

Zelfgebakken appelscones, mmm

Bron: Alles uit de oven, Linda Collister, 2000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: