PoppelePats Weblog

Zaterdagrecept: Pompoensalade met feta en spinazie

Posted on: 15 maart 2011

Weer eens wat anders, en kan nog net, nu de lente nog niet begonnen is.
Lekker met kipfilet gemarineerd in balsamico-azijn, en gebakken in katenspek.

Ingrediënten:

  • 600 gr pompoen (liefst Butternut), in blokjes van +/- 3 cm
  • 1 a 2 rode uien, in ringen
  • 1 zak spinazieblaadjes (vers)
  • 200 gr fetakaas  in blokjes
  • 100 gr geroosterde walnoten
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 à 2 tl mosterd
  • 3 el balsamico-azijn
  • 6 à 9 el olijfolie, extra virgin
  • versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding
Doe de pompoenblokjes en ui in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout en schep alles goed door elkaar, zodat alles omgeven is door de olie.
Plaats de schaal in een op 180°C voorverwarmde oven en bak het geheel gedurende 30 minuten of tot de pompoen zacht en goudbruin is. Haal uit de oven.

Verdeel wat spinazie over één grote schaal, daarna de geroosterde pompoen, rode ui en noten. Verkruimel de feta over de schaal en strooi er eventueel wat geroosterde pompoenpitten over.

Dressing maken: Doe de mosterd en azijn in een kom en roer door elkaar met een garde.
Voeg de olie toe en klop het verder tot een dressing.
Breng op smaak met peper en zout.
Lepel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Pompoensalade met feta en spinazie

Pompoensalade met feta en spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: