PoppelePats Weblog

Recept: Deense appelcake met bitterkoekjes

Posted on: 12 april 2011

Nu ik van het vrijdagavondmuziekje ben afgestapt, dan ook maar meteen van het zaterdagrecept.

Daarom op deze dinsdag, waarop we ineens weer beseffen dat het nog lang geen zomer is, een heerlijk Deense toetje.
Dit toetje is makkelijk en snel te maken en wordt in Denmarken vaak geserveerd bij de koffie.
Helaas heb je hier niet de Deense bitterkoekjes, die zijn wat harder dan de onze, maar een goed alternatief zijn Amaretti’s, Italiaanse bitterkoekjes, die dan weer wel hier te koop zijn.

Ingrediënten:

  • 6 appels, geschild en in stukjes
  • kaneelpoeder
  • zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 1/4 kopje water
  • amaretti (gebroken, verkruimeld)
  • 125 ml slagroom (ongezoet)

Bereiding
Schil en snijd ze appels, plaats in een pan. Voeg kaneel, vanillesuiker, en naar smaak suiker en water toe.
Zet het op een middelhoog vuur en kook het gedurende 10 minuten.
Plaats appels in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa (of naar smaak wat grover).
Plaats het in de koelkast en laat afkoelen.

Begin in een glazen schaal met een laag appelmoes vervolgens een laag van gebroken ammaretti’s. Je kunt deze lagen herhalen, maar je kunt ook gewoon gaan voor een laag appelmoes, laag koekjes en tenslotte, net voor het serveren, een laag (ongezoete!) slagroom.

Eet smakelijk!

Deense æblekager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: