PoppelePats Weblog

Deense kerstkoekjes 2: Jødekager

Posted on: 20 december 2011

Behalve de Klejner, genieten de Denen ook nog van andere overheerlijke kerstkoekjes: Jødekager.
Letterlijk vertaling: Jodenkoeken, maar volgens mij zijn ze toch wel anders dan de in ons land bekende Jodenkoeken.
Ik heb helaas nog geen tijd gehad om ze te maken, maar zodra de kerstkaarten de deur uit zijn, gaan we ze bakken.
Onder het genot van allerlei kerstliedjes, en af en toe een slokje Julegløgg, laat het buiten maar regenen, voor de kerst zorgen we zelf wel.

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Voor de versiering:

  • losgeklopt ei
  • kaneel
  • suiker
  • stukjes (gepelde) amandelen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C.
Verkruimel de boter, voeg de suiker toe.
Doe het losgeklopte ei erdoor en vorm het samen met het bloem tot een bal deeg.
Laat het deeg minstens 1/2 uur rusten op een koele plaats.
Het deeg dun uitrollen en ronde koekjes (maar hartjes en sterretjes mag natuurlijk ook) uitsteken, bijvoorbeeld met een glas.
De koekjes bestrijken met (losgeklopt) ei en bestrooien met kaneel, suiker en stukjes amandelen.
Baktijd: 6-8 minuten bij 200 °C.

 
Heerlijk bij een glas Julegløgg, soort Glühwein, mmm …

 

Jødekager

Jødekager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: