PoppelePats Weblog

Eindelijk weer een recept: Eton Mess

Posted on: 25 april 2012

Recept via Twitter van @Puur gekregen, gemaakt en genoten!
Heerlijk!
Vooral op een zomerse avond, waarvan er nu hopelijk toch veel komen,
een toetje, niet voor elke dag, maar wel om er van te genieten met vrienden, kinderen enz.


Ingrediënten

(voor 6 a 8 personen, volgens het recept voor 4, maar dat is wel erg veel!)

  • 500 gr gehakte aardbeien
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels granaatappelsap (of ander rood sap)
  • 500 ml slagroom
  • 4 kant-en-klaar gekochte meringues


Bereiding

Doe de aardbeien in een schaal. Voeg er de suiker en het granaatappelsap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt.
Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is, een beetje lobbig.
Verkruimel de meringues, niet alles al te fijn – je hebt wat stukjes nodig, maar ook verpulverde meringues.
Houd een soeplepel vol (ongeveer 100 g) van de gehakte aardbeien apart van de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar.
Schep de Eton mess als een berg op borden of vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.

Aardbeientoetje

Het ziet er niet uit, maar smaakt heerlijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

@HeidiBlankenb

Type hier je e-mailadres

%d bloggers op de volgende wijze: