PoppelePats Weblog

New York: Dag 2

Posted on: 25 april 2012

Na een heerlijke nachtrust, ontbijten als een echte New Yorker, bij Starbucks, heerlijk een Cinnamon Dolce Latte en een Danish Pastry (Deens broodje). Krantje erbij, en genieten.
Je struikelt trouwens over de Starbucks hier, in bijna elk blok (stukje tussen 2 straten en 2 avenue’s) zit er wel 1.
Voordeel: WiFi en schone toiletten.

Rockefeller Center
Daarna op naar het Rockefeller Center, we willen graag naar de Top of the Rock voor mooi uitzicht.
Buiten is ook al genoeg te zien: natuurlijk het gouden Prometheus Standbeeld met daarvoor de schaatsbaan, bekend van verschillende films, zoals Elf, Home Alone 2 enz. Maar ook de TVstudio van NBC News en de Radio City Hall (bekend van popconcerten e.d.).

Prometheus standbeeld bij Rockefeller

Rockefeller Center
Met Top of The Rock
5th tot 7th av, 47th tot 51st st
Ook in donker
$20
I hear from a lot of people “top of the rock” at rockerfeller is a better view since you get to see the empire state once you’re up there but about the same price. If you do end up going, do it at sunset so you get to see the city during the day and at night.
Top of the Rock Observation Deck ligt op de 70ste verdiepingen van Rockefeller Plaza.
Vooral Top of the Rock heeft u een beter uitzicht over Central Park dan vanaf Empire State Building. Ook heeft u schitterende zicht op De Empire State Building.
Tip: combiticket kopen bij Top of The Rock voor Top of the R en MoMA $ 30

Na een combinatieticket te hebben gekocht (we wilden ook graag naar het MoMa), rond 9.30 uur, geen enkele rij, zijn we het Rockefeller binnen gegaan. Door de beveiliging al al Luchthaven (laarzen mocht ik aanhouden), kon je eerst samen op dé foto, genomen tijdens de bouw van het Rockefeller, en wat filmpjes bekijken.

Dé foto van de bouw van het Rockefeller uit 1932

Dé foto van de bouw van het Rockefeller uit 1932

Daarna gingen we in een razendsnelle lift, met een glazen dak waardoor allerlei gekleurde verlichting kwam, naar boven.
Het uitzicht is inderdaad prachtig, dan pas zie je wat Manhattan is, en vooral Central Park, een oase van rust, is erg goed te bekijken.
Zeker een aanrader!

Uitzicht op Central Park vanaf het Rockefeller Center, Top of the Rock

Maar ook de andere kant, met zicht op oa de Empire State Building, is fenomenaal!

Uitzicht op Empire State Building vanaf het Rockefeller Center, Top of the Rock
Na het bezoek aan het Rockefeller, zijn we naar het MoMA gegaan:

Museum of Modern Art – kortweg: MoMA
(geweldig, vooral de 5e en 4e verdieping, in die volgorde)
11 west 53rd street tussen 5th en 6th av.
Metro e naar 5th av/53rd st
+ design store
$20, gratis op vrijdag va 16.00 uur-20.00, kom pas na 16.30 dan is de rij weg
Open 10.30-17.30 uur
Zonder twijfel een van de belangrijkste musea voor moderne kunst ter wereld. Het is  ook een van de drukste musea. Wie de massa’s wil ontlopen, komt vroeg in de ochtend op doordeweekse dagen.
Het schitterende Museum of Modern Art in New York, kortweg het MoMA, is opgericht in 1929 om moderne kunst te promoten. Het is beroemd vanwege de uitzonderlijke collectie schilderijen van onder meer Picasso, Cézanne, Monet en Gaugin.
Tip: koop combiticket bij Top of The Rock voor Top of the R en MoMa $ 30

In het MoMA, waar we na de tickets te hebben omgeruild voor echte toegangskaartjes, konden we ook zo doorlopen.
Op advies van een suppoost, zijn we op de 5e verdieping begonnen, netjes in zaal 1, en hebben alle zalen doorlopen en daarna op deze manier ook de 4e verdieping.
Prachtig!!! Je komt echt ogen te kort, en we hebben het ook bij deze 2 verdiepingen gehouden omdat het anders te veel zou zijn. Van Van Gogh tot Andy Warhol, van Picasso tot Mondriaan enz.

MoMA

Eindelijk, al deze prachtige schilderijen in het echt kunnen bewonderen!
Ik zou ook nog dolgraag andere musea willen bezoeken, maar dat moet dan nog maar eens een andere keer,
Guggenheim, MET, American Museum of Natural History enz.
In de Design Store, echt de moeite waard, een schattig prentenboekje over het MoMa gekocht:

Seen Art? by Jon Scieszka

It all started when I told my friend Art I would meet him on the corner of Fifth and Fifty-Third.
I didn’t see him. So I asked a lady walking up the avenue, “Have you seen Art?”
“MoMA?” asked the lady.
“Uh . . . no, he’s just a friend.”
“Just down Fifty-Third Street here. In a beautiful new building. You can’t miss it.” 

Hamburgers
Daarna zijn we op zoek gegaan naar een restaurant voor een late lunch. We kwamen terecht in een echte Hamburgertent, onder de Rockefeller bij Bills Bar and Burger waar we ons tegoed hebben gedaan aan een echte NY Hamburger 🙂
16 West 51st street, 5th Avenue
Het is erg op zijn Amerikaans, maar wel erg gezellig, allerlei biertjes te verkrijgen, ook Belgische bieren.
Martin koos voor een Classic hamburger en ik voor 3 mini hamburgertjes: Mini B’s
Terwijl we net de soep kregen, kwamen de burgers al, maar dat is gebruikelijk, het gaat allemaal snel, snel. Hoe meer gasten, hoe meer fooi, hoe meer het personeel verdient.
Tip: heb je niet zo heel veel honger, deel dan alles, zelfs de soep kan gedeeld worden! Het was voor ons zo veel, we hebben ’s avonds niet meer gegeten.
En ook al stond dit restaurant niet in de Top5, we hebben er erg lekker gegeten!

Eten bij Bills Bar and Burger

Top 5 Hamburgertenten in New York
volgens site: http://www.newyork.nl/
Op Nummer 1: Five Napkin Burger
Smaken verschillen maar dit restaurant staat bij iedereen in de top 5 van beste hamburgers in New York en bij mij op #1. Five Napkin Burger is een restaurant waar u naast burgers ook sushi en andere gerechten kunt krijgen, perfect dus als de 1 juist wat gezonder wil eten en de ander de beste burger in New York.
De beste burger hier is de Original 5 Napkin Burger. Op deze burger zit speciale kaas en saus. Het is een zware burger, veel mensen krijgen hem niet op. De frietjes zijn ‘hit or miss’ maar meestal wel goed.
Prijs van de burger: $12,95
Locatie: Meerdere, maar de echte zit in Midtown West Manhattan, niet ver van Times Square
Website: 5 napkin burger
Tussen 18:15 en 21:00 is er meestal een wachtrij van een uur of meer. Ook tussen 12:00-13:00 moet rekening houden met wachttijden. Hier kunt u prima uit eten gaan, de sfeer is heerlijk maar wel een beetje druk.
– Op nummer 2: Corner Bistro
Deze burgerbar, is echt een bar. Verwacht hier geen fancy-pansie bestek, borden of glazen. Maar sta niet te kijken als u hier in de rij moet staan. De beste burger hier is de Bistro burger. Op deze burger zit Cheddar Cheese en bacon. De hamburger is niet zwaar op de maag maar wel genoeg. Frietjes zijn hier altijd goed doorgebakken.
Prijs van de burger: $7,75
Locatie: Grens Chelsea / Meat Packing District.
Website: Corner Bistro
Dit is een ‘belevenis’ op zich en leuk als lunch, zeker niet als avond eten. Wachttijden tijdens de lunch lopen soms op tot 30 minuten. Ook leuk om aan de bar een biertje te drinken. Deze bar accepteert alleen cash, geen creditcards.
Op nummer 3: Burger Joint
In het super deluxe hotel “Le Parker Meridien” zit een parel verscholen. Loop door de lobby en sla bij de receptie het smalle gangetje in. U weet niet wat u overkomt! U loopt rechtstreeks een “studenten” hamburger tent binnen. Burger Joint heeft een ‘underground’ sfeer en het lijkt of u in een hol terecht bent gekomen, maar de hamburgers zijn o zo goed.
De beste burger is de Cheese burger met “All the works” (wat betekent “Alles er op en er aan”). Ook dit is absoluut een belevenis en ontzettend leuk als verrassing. Burger Joint is goed als lunch of snack, niet voor een romantisch avondje uit.Prijs van de burger: $7,35
Locatie: Midtown Manhattan dicht bij Central Park en Columbus Circle.
Website: Burger Joint
Vraag hier niet te veel. Als u uw bestelling niet weet als u aan de beurt bent moet u terug achter in de rij aansluiten. Vraag ze ook niet of ze iets hebben, hun moto is “Als u het niet ziet, hebben we het ook niet”. Op alle tijden van de dag kunnen hier lange rijen staan. Meeste succes heb ik tussen 15:00 en 17:00. Deze bar accepteert alleen cash, geen creditcards.
– Op nummer 4: Shake Shack
Shake Shack staat vooral bekend om hun overheerlijke milkshakes en zeer lange rijen. Maar ook de burger mag er zijn. Shake Shack is bekend bij veel toeristen en heeft daarom een 2de vestiging geopend om de hoek van Times Square. Het is zelfs zo erg dat ze op hun website een webcam hebben zodat u kunt zien hoe lang de rij is. Voor de locatie in Madison Square Park (de originele locatie) kunnen wachtrijen tot 3 uur (!) staan. Neem hier de  Shake Shack double burger en vergeet niet een kleine shake erbij te nemen.
Prijs van de burger: $7,00
Locatie: Om de hoek bij Times Square en in Madison Square Park
Website: Shake Shake
Hoewel u denk dat mensen gek zijn om zo lang te wachten voor een milkshake of burger… het is het waard! Als u een rij ziet van 15-30 minuten is het een goede tijd om te gaan. In de zomer is het altijd druk, maar meestal voor 12:00 niet heel erg. Als het kouder wordt is het vooral in de avond rustig. De kleine shake is meer dan genoeg, deze is heel machtig van smaak. Ik deel een shake altijd.
– Op nummer 5: 5 Guys
Five guys is te vergelijken met Mc Donalds alleen 10x beter. Het is een fastfoodketen waar zelfs president Obama eet. Five guys is in relatief korte tijd populair geworden en heeft in no time 750 vestigingen geopend en er staan er nog 2250 geplant.
Five guys is een fastfoodketen dus verwacht dat ook qua aankleding van de tent. U krijgt hier 2 dunne hamburgers op een broodje en u kunt zelf beslissen wat u er op wil (zonder bij te betalen).
Prijs van de burger: $7,75
Locatie: Meerdere, onder andere bij Rockefeller Center
Website: Five guys
Hoewel de burger erg lekker is vind ik persoonlijk de frietjes maar niks. Vooral hun ‘special Cajun fries’ vind ik niet lekker. Verder zou ik eerst de 4 hier boven proberen voor ik op zoek zou gaan naar een Five guys.

Shoppen, 5th Avenue
Als je ’s avonds niet doodmoe wil zijn van het winkelen kun je beter de rustige tijdstippen opzoeken. Tijdens de lunch, na kantoortijd en in het weekend is het in de winkels van Manhattan een gekkenhuis. Neem naast uw creditcard ook contant geld mee. Winkels beschikken regelmatig over ‘cash only’-kassa’s waar de rijen korter zijn.
Winkels in de winkelstraten gaan meestal rond 10:00 open, dit is ook de beste tijd om te starten met shoppen.

Met dit in ons achterhoofd, besloten we de Sex and the City winkels aan de 5th Avenue te bewonderen. Vanaf het Rockefeller richting Central Park.
Alle grote namen kom je tegen, of net in de zijstraten er om heen. We hebben een bezoekje gebracht aan de GAP, altijd leuk, en voor dochterlief een bezoek gebracht aan Abercrombie & Fitch, eigenlijk meer een “Experience” dan een winkel.

Abercrombie & Fitch
Met swingende hippe muziek, een manlijk model als je binnenkomt, en met wie je op de foto mag (mmm), en veel kleuren en geuren. Op elke verdieping staan bij de dameskleding meisjes in witte jurkjes en blauwe vestjes te dansen, en bij de herenkleding, jongens in korte rode broeken, overhemd en blauwe pullover te dansen. “Hé, how are you doing”
Wij hoefden niet in een rij te staan om naar binnen te gaan, wachten aan de kassa, kost wel meer tijd.

Een andere geweldige winkel is natuurlijk FAO Schwartz
Een speelgoedwinkel waar elk kind (en stiekem de volwassenen ook) van droomt!
Een speelgoedwinkel waar een complete dierentuin aan knuffels staat, je eigen muppet kunt laten maken, het personeel gewoon overal meespeelt, waar je piano kunt spelen (bekend uit de film Big, met Tom Hanks), ijs kunt kopen en opeten, een eigen snoepafdeling enz.

FAO Schwartz

FAO Schwartz

Via Times Square, M&M’s winkel (3 verdiepingen groot!) terug naar het hotel. Helaas was de rij voor ons te lang om goedkope kaartjes voor een Broadway musical te bemachtigen, dan maar ’s avonds aan de kassa proberen.

Na even te zijn bijgekomen in het hotel, we hadden op de kamer toch gratis Wifi, omdat we gebruik konden maken van de gratis verbinding in de lobby, ’s avonds op stap, richting Broadway.
Een nadeel van luxe hotel als het Waldorf is toch wel dat alles meteen duurder is, dan heb ik het niet alleen over de $14,= voor een biertje, maar ook dat de prijzen voor een taxi verdubbeld worden en dat zelfs de Starbucks prijzen hoger zijn dan die van de Starbucks pal naast het hotel.

Broadway
Dus toch maar weer te voet langs het mooie St. Patrick’s Cathedral richting Broadway, we willen graag de musical Sister Act bekijken, een productie van oa Joop v/d Ende.

Broadway, Sister Act
Aan het theater op Broadway, gewoon kaartjes kunnen kopen, ook goedkopere kaartjes, maar omdat we er nu toch waren, toch gewoon gekozen voor betere plaatsen, deze waren $126, maar hoe vaak ben je nu op Broadway?
De musical was geweldig, niet met Whoopy Goldberg, maar met “Olivia” uit de Cosby Show:

 

 

Langs Ellen’s Stardust Diner (om 23.00 uur geen rij!), naar Times Square gelopen. In het donker haast nog indrukwekkender, de kleuren nog feller.
Vermoeid van alle indrukken en wandelingen naar bed.

 

Times Square by night


Wordt vervolgd met dag 3 …

Advertenties

2 Reacties to "New York: Dag 2"

Erg leuk om dit allemaal te lezen en de foto’s te bekijken. Ben nu al benieuwd naar dag 3

[…] uiteindelijk kwamen we terecht bij een “oude” bekende, Bills Bar and Burger zie ook dag 2. Maar ook al waren we nu gewaarschuwd, en hebben we het 1 en ander gedeeld, het was toch weer erg […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

PoppelePats Kinderfeestjes

Bijna zomer

Website PoppelePats Kinderfeestjes

Onderwerpen

@PoppelePats Kinderfeestjes op Twitter

Type hier je e-mailadres

Advertenties
%d bloggers liken dit: